Beilleszkedési irányok új munkahelyre

Minden közösségnek vannak alapvető normái, hogy mit várnak el az alkalmazottól. Egy részüket (gondolok pl. a munkaruha és a munkavédelmi eszközökről szóló szabályokra) írásba is foglalják.

De az, hogy az íratlan szabályokra az új munkatárs milyen gyorsan érez rá - a beilleszkedés valódi fokmérője lehet. Felismerni és alkalmazkodni, megfigyelni és alkalmazni az íratlan viselkedési szabályokat ez lehet a kulcsa a gyors beilleszkedésnek. (Ki a ’kiskedvenc’ vagy a hangadó a munkahelyen? Az ebéd és egyéb más szünetek, milyen szokás szerint működnek?)

Általában kiközösítés vár arra, aki e szokásrendet nem tudja követni. Így sokszor nem a munkavégzés miatt, hanem ilyen okokból köszön el egy-egy munkáltató a munkavállalótól.

Géza ügyfelem legnagyobb hibáját abban láttam, hogy túláradó a kommunikációja. Folyamatosan kikívánkozott belőle, hogy miért jött el az előző munkahelyéről.

A tapasztalat az, hogy hasonló információk megosztása, főleg a sérelmek rendszeres „szajkózása” az új munkahelyi környezetben erős visszatetszést vált ki – ezért kerüljük a hasonló viselkedést. Engedjük el a múltat és nyissunk egy tiszta lapot az új munkahelyen. Koncentráljunk a feladatainkra, de a szüneteket minél inkább használjuk arra, hogy ismerkedjünk a munkatársakkal és alkalmazkodjunk a kialakult szokásokhoz.